Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

Merak ettiğiniz soruların cevaplarını burada bulabilirsiniz. Aradığınız sorunun cevabını bulamadıysanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sosyal Medya Reklamları İşletmeme Ne Fayda Sağlar?

Sosyal medya reklamlarının faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Markanızın bilinirliğini arttırır
  • Sosyal medya profilinize veya web sitenize gelen ziyaretçi sayısını arttırır
  • Doğru dönüşümler ile satışlarınıza etki edebilir
  • SEO çalışmaları için hem sosyal medyanızı hem de web sitenizi daha güçlü hale getirir

Sosyal medya reklamları bu şekilde bir çok fayda sağlar. Reklamları profesyonel bir şekilde optimize ederek bütçenize oranla en yüksek faydayı sağlayabilirsiniz.

Google Reklam Yönetimini Nasıl Yapıyorsunuz?

Google reklam yönetiminde, hedef kitlenize uygun anahtar kelimeleri belirleriz, reklam metinlerinizi ve görsellerinizi oluştururuz ve bütçenizi en etkili şekilde kullanmanızı sağlarız. Reklam kampanyalarının performansını sürekli izler ve optimizasyonlar yaparız.

Google Reklamlar Siteme Fayda Sağlar mı?

Google reklamlar bir web sitesi için çok faydalı bir araçtır. Doğru anahtar kelime hedeflemesi ile kısa vadede müşteri ve/veya ziyaretçilerinizi arttırabilir, uzun vadede ise SEO’nuza fayda sağlayabilecek gelişmeler kaydedebilirsiniz.

Sayfa İçi SEO / Sayfa Dışı SEO Farkı Ne?

  • Sayfa İçi SEO: İç SEO genel olarak ilk aşamada web sitesinin kodlama yapısını (hem görsel hem işlevsel) ele alır, bu yapı düzenlendikten sonra ise web sitesinin içeriklerine odaklanılır.
  • Sayfa Dışı SEO: Web sitenizin dışında olan ancak yine web sitenize fayda sağlaması beklenen tüm işlemlere dış SEO işlemleri denir. Bu işlemler arasında backlink, sosyal medya ve diğer teknik işlemler mevcuttur.

SEO Nasıl Yapılır?

SEO, web sitenizin arama motorlarında daha üst sıralarda yer alması için yapılan optimizasyon çalışmasıdır. Sayedra Bilişim’de SEO çalışması 3 dala ayrılır

  • Kodlama düzenlemesi
  • Dış SEO kontrolleri
  • Geçmiş içerik kontrolleri

Bu 3 işlem ile web siteniz tamamen SEO uyumlu hale getirilir. Sonrasında anahtar kelime analizi, rakip web siteleri analizi gibi işlemler ile sizlere her adımda rapor sunularak web sitenizin sıralaması yükseltmek için çalışmalar düzenli bir şekilde devam eder.

SEO Uyumlu Tasarım Ne Demek?

SEO uyumlu tasarım, arama motorlarının web sitenizi daha iyi tarayabilmesi ve dizine ekleyebilmesi için optimize edilerek hazırlanmış web tasarım hizmetidir. Bu tasarım sırasında şu maddeler dikkate alınır:

  • Başlık yapısı
  • Meta etiketleri
  • Responsive yapı
  • Resim etiketleri
  • Kullanıcı deneyimi

ve benzeri bir çok etken mevcuttur.

Responsive Tasarım Ne Demek?

Web tasarım işlemi esnasında web sitenizde bulunan her bir elementin boyutu, rengi ve işlevi sizin ihtiyaçlarınıza, isteklerinize uygun olarak bizim tarafımızdan kodlanır. Ancak elbette aynı boyutlara sahip bir element 1400 piksellik bir bilgisayar ekranında durduğu gibi 560 piksellik bir telefon ekranında durmaz. Bu sebeple bu elementlerin tasarımı yapılırken her cihaza uygun boyutlarda tasarlanır ve her cihazda aynı performansı göstermesine özen gösterilir.

Tüm cihazlarla uyum içerisinde çalışabilen web sitelerine ise responsive (duyarlı) tasarlanmış siteler denir.

Web Tasarım İşi Ne Kadar Sürer?

Web tasarım işlemlerinde fiyat gibi süre de çok değişiklik gösterebilmektedir. Statik bir web sitesi işlemi ortalama 1-3 gün içerisinde tamamlanabilirken büyük çaplı bir e-ticaret projesi ortalama 1-3 ay süreye kadar uzayabilir.

Yaptığınız Web Sitemin Tasarımını Beğenmezsem Ne Olur?

Web tasarım çalışmamız sırasında en baştan itibaren size özel bir domain oluşturuyoruz. Örneğin soncalisma.sayedrabilisim.com. Bu domain üzerinden web sitenizin her detayını görebiliyor, web sitenizi her cihaz üzerinde deneyebiliyor ve gerekli testleri bize haber vermeniz gerekmeden kendiniz yapabiliyorsunuz. Bu testler sonucunda mesai saatleri içerisinde sürekli anlık aktif olan Whatsapp destek hattımız üzerinden bizlerle iletişime geçerek geri dönüşlerinizi bize iletebiliyorsunuz. Tüm bu fikir alışverişiyle müşterilerimiz ile beraber yürüttüğümüz bu süreç sonrasında, proje tamamlandıktan hemen sonra sizlere 1 haftalık bir test süreci daha veriliyor. Bu süreçte siz, etrafınızdaki diğer insanlar, çalışanlarınız ve biz aynı anda web sitenizin her detayını test ediyoruz ve bir haftalık revize sürecimiz boyunca tüm hataları giderip, talep ettiğiniz revizeleri tamamlayarak web tasarım sürecimizi sonlandırmış oluyoruz. Başından beri bize eşlik ettiğiniz bu web tasarım süreci sonucunda ortaya çıkan ürün tamamen sizin istekleriniz doğrultusunda oluşturulmuş oluyor.

Hazır Web Sitesi Nasıl Satılıyor?

Hazır web siteleri genellikle 2 yol ile satılır:

1- Tema satışı

Tema satışında amaç yalnızca görsel tasarımı satmaktır. Müşteri görsel tasarımı alarak kendi web sitesine yerleştirip hemen kullanmaya başlayabilir veya bu görsel tasarımı alarak üzerinde geliştirme yapabilir.

2- Script satışı

Script satışlarında mantık şudur, sitenin görsel tasarımı, yönetim paneli ve veritabanı hazırlanır. Tüm sayfalar oluşturulur ve müşterinin talep ettiği domain üzerine kurulumu yapılır. Daha sonra müşteri kendi domaini üzerinden yönetim paneline giriş yaparak web sitesinin görsel, metin, başlık gibi içerikleri üzerinde oynama yaparak kendisine uygun hale getirip kullanmaya başlar.

E-Ticaret Sitesi ve Web Sitesi Farkı Nelerdir?

Temel düzeyde bir e-ticaret sitesinin diğer web sitelerinden tek farkı ödeme yöntemleriyle (Online ödeme, havale/EFT, kapıda ödeme) ürün veya hizmet satın alabilmenizdir. Ancak bu farkın getirdiği bazı zorunluluklar e-ticaret sitelerini diğer web sitelerinden daha detaylı ve kompleks hale getirebilir. Bu işlemler şu şekildedir:

  • Online ödeme sistemi
  • Üyelik sistemi
  • Çerez yapısı
  • Sepet sistemi
  • Üyeliğe ürün tanımlama sistemi
  • Kargo entegrasyonları
  • Pazaryeri entegrasyonları

ve benzeri farklı işlemler de mevcuttur. Bu işlemlerin tamamı her e-ticaret sitesinde olmak zorunda değildir elbette ancak web sitelerinde yenilik ve modernlik ne kadar gerekliyse kullanıcıların alışmış olduğu sistemin dışına çok taşmadan, kullanıcıları yormayacak şekilde işlem yapmakta bir o kadar gereklidir.

Kendi Web Sitemde Değişiklik Yapabilecek Miyim?

Elbette, web tasarım hizmetimiz esnasında sizlere web sitenizdeki tüm içerikleri kontrol edebileceğiniz bir yönetim paneli oluşturarak web sitenizde ihtiyaçlarınıza yönelik oluşturulan tüm modüllerin kontrolünü tek bir satır kod yazmadan elinizde tutabilmenizi sağlayabiliriz.

Bu sayede web tasarım projeniz sona erdikten sonra kontrol tamamen sizin elinizde olur. Web sitenizde dilediğiniz içeriği paylaşabilir, dilediğiniz fotoğraf, başlık veya metin üzerinde değişiklik yapabilirsiniz.

Web Sitemi Güncellemek İstiyorum. Ne Yapabilirim?

Web sitenizde güncelleme yapmak veya web sitenize yeni eklentiler oluşturmak için bizlere müşteri formumuz üzerinden ulaşabilirsiniz. Mevcut web sitenizin durumunu, istediğiniz eklentileri ve güncellemeleri detaylı inceleyip araştırarak sizlere en uygun şekilde işlem gerçekleştirebilmek için en hızlı şekilde dönüş yapabiliriz.

Web Sitesi Ücreti Ne Kadar?

Web tasarım alanında sabit bir ücretlendirme maalesef çok mümkün değildir. Ortalama 4000 - 5000₺ civarlarından başlayan web tasarım ücretleri 6 haneli rakamlara kadar yükselebilmektedir. Bunun sebebi her sektörün, her işletmenin ve her projenin farklı ihtiyaçları olması ve web tasarımda yapılabilecek işlemlerin neredeyse sınırsız olmasıdır. Hizmet aldığınız kişi veya firmanın tecrübesi, çalışma şekli ve çalışma süresi de ücretlendirmeyi etkileyen detaylar arasındadır. Daha hızlı sonuç almanızı sağlayabilecek, daha kaliteli hizmet sunacak firmalar ve şahıslar diğer firmalara kıyasla daha yüksek ücretler talep edebilirler.

Statik/Dinamik Web Sitesi Farkları Nelerdir?

  • Statik Web Siteleri: Genellikle veritabanına sahip olmayan, düşük seviyede kullanıcı etkileşimi olan web siteleridir. Tanıtım amaçlı web siteleri için uygun ve hızlı bir yapıdır. HTML CSS ve Javascript dilleri kullanılır.
  • Dinamik Web Siteleri: Veritabanına ve üst düzey kullanıcı etkileşimine sahip olan web siteleridir. arka yüz (back-end) geliştirmelerinde PHP, ASP.net gibi sunucu taraflı diller kullanılır.

Web Tasarımı En İyi Nasıl Olur?

Web tasarımı, sektörel bazda değişmekle birlikte asla kesin kurallara sahip değildir. Elbette belirli bir çerçevesi mevcuttur. Web tasarım için en önemli kriter kullanıcı deneyimini ve etkileşimini en üst düzeyde tutabilmektir. En iyi web tasarımı:

  • Kullanıcı dostu olmalıdır: Net ve anlaşılır bir arayüz.
  • Estetik olmalıdır: Marka kimliği ile uyumlu, yaratıcı, dengeli bir tasarım.
  • Hızlı ve optimize olmalıdır: Üst düzey optimizasyon ile hızlı yanıtlar.
  • Tüm cihazlara uyumlu olmalıdır: Telefon, tablet, laptop, masaüstü bilgisayarlar.
  • SEO uyumlu olmalıdır: Arama motorlarında üst sıralarda yer almalıdır.